OVER YOGA METTA

Lenneke is GZ-psycholoog K&J, yoga docente en eigenaresse van Yoga Metta.

“In mijn studententijd kwam ik voor het eerst in aanraking met (hot) yoga. Ik was destijds vooral gericht op het fysieke aspect van yoga: spierkracht en flexibiliteit. Gaandeweg ervaarde ik dat yoga zo veel meer betekent dan een krachtiger, soepeler lichaam. De yoga lessen waren een van de zeldzame uurtjes waarbij mijn hoofd ‘uit’ ging en ik écht kon ontspannen. Yoga helpt mij om mijn lichaam en geest te verbinden en in balans te brengen. Ik vind het mooi om de kracht- en rustmomenten van yoga nu ook te mogen overdragen aan anderen.

Sinds ik in het kader van een opleidingstraject in de GGZ in aanraking kwam met mindfulness en (zelf)compassie, ben ik dit in mijn persoonlijke leven gaan (be)oefenen. Misschien herken je het wel: jezelf op je kop geven als er iets mis gaat, kritische/negatieve gedachten over jezelf of de ander, hard zijn naar jezelf of een ander toe. Vriendelijker zijn en minder vanuit oordelen leven, zowel naar mijzelf als naar anderen, heeft mij veel gebracht en ik leer nog steeds met vallen en opstaan! De term Metta (Pali), wat vrij vertaald ‘liefdevolle vriendelijkheid’ betekent, sluit hier mooi bij aan en is wat ik hoop uit te dragen in mijn yoga lessen.

Ik heb vanaf 2011 in de GGZ gewerkt als orthopedagoog en vanaf 2019 als GZ-psycholoog K&J met kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met uiteenlopende problematiek (angstklachten, depressieve klachten, PTSS, ADHD, autisme). In 2020 ben ik de yoga basisopleiding (RYT-200; AALO Yoga Academie) begonnen en al snel kwam de droom om hier meer mee doen en mij op dit vlak door te ontwikkelen."

Foto.png

LENNEKE

"Werken met mensen, persoonlijke ontwikkeling, actief bezig zijn, stilte opzoeken en plezier maken. Deze vaardigheden komen allemaal samen in yoga. Mijn lessen zijn dynamisch, actief (met uitzondering van de Yin lessen), nuchter en speels. Het dynamische is niet bedoeld om prestatie te leveren, maar om je lichaam in beweging te zetten en jouw fysieke mogelijkheden te ontdekken. In mijn lessen nodig ik je uit om, met respect voor je eigen grenzen, jezelf uit te dagen en te (leren) luisteren naar wat je lichaam je vertelt."