top of page

OVER YOGA METTA

Lenneke (1988) is GZ-psycholoog, yoga docente en oprichter van Metta - Yoga & Therapie

“In mijn studententijd kwam ik voor het eerst in aanraking met (hot) yoga. Ik was destijds vooral gericht op het fysieke aspect van yoga: spierkracht en flexibiliteit. Gaandeweg ervaarde ik dat yoga zo veel meer betekent dan een krachtiger, soepeler lichaam. De yoga lessen waren een van de zeldzame uurtjes waarbij mijn hoofd ‘uit’ ging, ik écht kon ontspannen en ik meer bewust werd van wat er zich in mij afspeelde. Yoga helpt mij om mijn lichaam en geest te verbinden en in balans te brengen. Ik vind het mooi om de kracht- en rustmomenten van yoga nu ook te mogen overdragen aan anderen.

Sinds ik in het kader van een opleidingstraject in de GGZ in aanraking kwam met mindfulness en (zelf)compassie, ben ik dit in mijn persoonlijke leven gaan (be)oefenen. Misschien herken je het wel: jezelf op je kop geven als er iets mis gaat, kritische/negatieve gedachten over jezelf of de ander, hard zijn naar jezelf of een ander toe. Vriendelijker zijn en minder vanuit oordelen leven, zowel naar mijzelf als naar anderen, heeft mij veel gebracht en ik leer nog steeds met vallen en opstaan! De term Metta (Pali), wat vrij vertaald ‘liefdevolle vriendelijkheid’ betekent, sluit hier mooi bij aan en is wat ik hoop uit te dragen in mijn yoga lessen.

Vanaf 2011 werkte ik als orthopedagoog en vanaf 2019 als GZ-psycholoog K&J bij verschillende afdelingen in de Specialistische en Basis GGZ. Met kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met uiteenlopende problematiek zoals angstklachten, depressieve klachten, trauma/PTSS en ontwikkelingsstoornissen. In 2021 besloot ik mijn baan in de GGZ op te zeggen en mij te richten op het opbouwen van een eigen yoga onderneming. De liefde voor het vak maakte dat het in 2022 toch begon te kriebelen: ik wilde weer 1-op-1 mensen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling, naast mijn yoga werkzaamheden. Maar wel met meer tijd, persoonlijke aandacht en minder ‘hokjesdenken’. Inmiddels zijn mijn praktijkwerkzaamheden gegroeid en geef ik alleen nog yogales binnen mijn eigen onderneming. 

Klik hier om meer te lezen over mijn therapie aanbod."

Yoga Metta Web 30.jpg

LENNEKE

"Werken met mensen, persoonlijke ontwikkeling, actief bezig zijn, stilte opzoeken en plezier maken. Deze vaardigheden komen allemaal samen in yoga. Mijn lessen zijn dynamisch, actief (met uitzondering van de Yin lessen), nuchter en speels. Het dynamische is niet bedoeld om prestatie te leveren, maar om je lichaam in beweging te zetten en jouw fysieke mogelijkheden te ontdekken. In mijn lessen nodig ik je uit om, met respect voor je eigen grenzen, jezelf uit te dagen en te (leren) luisteren naar wat je lichaam je vertelt."

bottom of page