Tarieven

Tarieven & vergoeding

Het tarief van een intake of sessie is 85,- per uur inclusief BTW. De intake en een vervolgsessie duren beiden 60 minuten. Mocht het gesprek langer duren, dan wordt het uurtarief naar rato in rekening gebracht.

De vergoeding van zorg bij psychologen is helaas ingewikkeld. Ik heb daarom géén contract met zorgverzekeraars afgesloten. Dit betekent dat je na een afspraak zelf zorg draagt voor de betaling. De factuur kun je indienen bij jouw zorgverzekeraar, waarna je hiervoor mogelijk een (gedeeltelijke) vergoeding ontvangt. Ga zelf jouw polisvoorwaarden na om te weten of en welk percentage van de behandeling vergoed wordt bij een ongecontracteerde zorgverlener.

 

NB Het gaat om vergoeding van de geestelijke gezondheidszorg (Basis-GGZ), prestatiecode CO0627. Deze code wordt het meest door mij gebruikt en staat voor het volgende: Ambulante behandeling van 60 minuten door een GZ-psycholoog (Wet Big artikel 3) met kwaliteitsstatuut sectie II. Voor alle behandelingen geldt het eigen risico, dus mocht je het eigen risico bedrag nog niet hebben verbruikt dan wordt dit eerst verrekend.

Voor meer informatie over vergoeding van psychologische zorg kun je op de website www.zorgwijzer.nl/vergoeding/psychologie kijken.

Verhindering

Het kan natuurlijk gebeuren dat een gemaakte afspraak door omstandigheden niet door kan gaan. Je kunt de afspraak tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. Wanneer je korter dan 24 uur voor de afspraak afzegt, wordt €45,- in rekening gebracht. Wanneer je de afspraak niet afzegt en niet verschijnt, wordt de sessie geheel in rekening gebracht.