OVER MIJ
Lenneke (1988) is GZ-psycholoog, yoga docente en oprichter van Metta - Yoga en Therapie.

“Vanaf 2011 werkte ik als orthopedagoog en vanaf 2019 als GZ-psycholoog K&J bij verschillende afdelingen in de Specialistische en Basis GGZ. Met kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met uiteenlopende problematiek zoals angstklachten, depressieve klachten, trauma/PTSS, ADHD en autisme. In 2021 besloot ik mijn baan in de GGZ op te zeggen en mij te richten op het opbouwen van een eigen yoga onderneming. De liefde voor het vak maakte dat het in 2022 toch begon te kriebelen: ik wilde weer 1-op-1 mensen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling, naast mijn yoga werkzaamheden. Maar wel met meer tijd, persoonlijke aandacht en minder ‘hokjesdenken’.
Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het verhaal achter de mens. Wat zijn iemands drijfveren? Waarom doet iemand zoals ‘ie doet? Waar komen iemands overtuigingen vandaan? Oordeelvrij luisteren vind ik belangrijk in mijn vak. Ik ben beschouwend, empatisch en een denker. Anderen zeggen mij vaak dat ik rust uitstraal.
Door het beoefenen van yoga en mijn yoga opleiding heb ik meer verbinding leren maken met mijn gevoel en leren luisteren naar lichaamssignalen. Yoga - wat niet alleen gaat over de houdingen, maar over de hele yoga mindset en leefstijl - heeft mij meer rust en balans gebracht. Van altijd ‘aan’ staan, (over)denken en doelen bereiken (Yang) naar meer verstilling en rust (Yin). Ook het (be)oefenen van Mindfulness en Zelf-compassie heeft mij veel gebracht en ik leer nog steeds met vallen en opstaan! De Boeddhistische term Metta, wat vrij vertaald ‘liefdevolle vriendelijkheid’ betekent, sluit hier mooi bij aan en hoop ik over te dragen in mijn sessies.“
Relevante opleidingen en kwalificaties
2019
2018-2019
2016-2018
2016
2015
2012-2013
2006-2011
2020-2021
2022
Yoga Nidra opleiding 30 hrs
Yin/Yang yoga teacher training RYS 200 hour
Basiscursus Acceptance and Commitment Therapy
Basistraining EMDR
Postmaster opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog K&J
Vervolgcursus VGCT: Cognitieve gedragstherapie met de Socratische dialoog
Vervolgcursus VGCT: Gedragsverandering in gezinnen;
Leertherapie in het kader van de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut
Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie bij volwassenen en kind & jeugd
Pedagogische Wetenschappen, Orthopedagogiek.
Master specialisatie: Neuropedagogiek.
Universiteit Leiden