top of page

AANBOD

Er zijn veel verschillende vormen van yoga. Van heel rustig en meditatief tot actief en inspannend. Ontspanning en meditatie is een belangrijk onderdeel waar in elke les ruimte voor wordt gemaakt, op een ‘down to earth’ manier. Yoga Metta biedt onderstaande yogavormen aan (lees verder voor de omschrijving van de les stijlen):

 

 

Lijn schaal yogastijlen.PNG

Ga naar de agenda voor het actuele rooster. Hier zijn ook de data van de Yoga Specials te vinden.

In de online yoga bibliotheek zijn alle yoga stijlen te volgen! Benieuwd naar een les van yogadocente Lenneke?

Bekijk de video met uitleg van de Zonnegroet en/of volg de gratis online Yin/Yang les

Dames in yogales

VINYASA (FLOW) YOGA*

Vinyasa yoga is als yogastijl sterk geïnspireerd op Ashtanga en Power Yoga. Het is een dynamische yoga vorm met een vloeiende aaneenschakeling van houdingen die op het ademritme worden uitgevoerd. De bewegingen vloeien soepel in elkaar over, daarom wordt het ook wel ‘flow’ yoga genoemd. De variaties zijn eindeloos, dat maakt het een afwisselende les! 
Intensiteit: ***/****

YIN YOGA

Onze Westerse manier van leven is meestal gericht op actie, prestatie en doelgerichtheid. We nemen vaak niet de tijd om stil te staan en rust te nemen. Terwijl beide kanten nodig zijn om in balans te komen en te blijven.
Yin yoga is een relatief rustige vorm van yoga waarbij de houdingen gedurende langere tijd worden aangehouden. Op deze manier worden de diepere lagen van het lichaam (bindweefsel, gewrichten, aanhechtingen) bereikt. Het doel is de energiebanen in deze weefsels te stimuleren, de bloedstroom te bevorderen en meer flexibiliteit te creëren. In deze les kun je de tijd nemen om je grenzen te verkennen en te ‘luisteren’ naar je lichaam.
Bij Yin yoga maken we veel gebruik van 'props'. Dit zijn hulpmiddelen zoals bolsters, kussens, blokken en dekens die het lichaam ondersteunen, de stretch en/of compressie kunnen vergroten of verminderen en om ontspannen de houding te kunnen uitvoeren.

De Yin yoga les op donderdag avond bij Oker wordt altijd afgesloten met een heerlijk ontspannende Yoga Nidra sessie.
Intensiteit: */**

Yoga with Props
yoga Pose

YIN/YANG YOGA*

Bij deze yogastijl combineren we inspanning (actieve Yang yogahoudingen) en ontspanning (Yin yogahoudingen). Middels de energieke, dynamische Yang houdingen wordt gewerkt aan kracht, flexibiliteit en focus. De kalmerende Yin houdingen die een aantal minuten worden aangehouden zorgen voor ontspanning en het versoepelen van de diepere bindweefsels in het lichaam. Een fijne balans tussen Yin en Yang!
Intensiteit: **/***

POWER YOGA*

Power yoga is een dynamische, energieke yogavorm gebaseerd op Ashtanga yoga, waarbij de nadruk ligt op de houdingen. Het is een fysiek uitdagende les met als doel het verbeteren van (spier)kracht, flexibiliteit en focus. Er wordt gewerkt met als basis Zonnegroeten A en B en een wisselende serie van krachtige houdingen. Er komen zowel statische houdingen aan bod als  houdingen die elkaar middels soepele overgangen opvolgen. De kracht van deze variatie is dat de spieren telkens op een andere manier gebruikt worden. Alle houdingen worden uitgevoerd op het ritme van de ademhaling.

Intensiteit: ****/*****

Fun at Yoga
YogaMetta-Krachtvrouw-56.jpeg

YOGA NIDRA

Yoga Nidra is een meditatieve vorm van yoga, waarbij je stil op je rug ligt zonder houdingen uit te voeren. Yoga staat voor 'verbinden met je Zelf' en Nidra betekent 'slaap'. Je komt tijdens een Yoga Nidra sessie in een staat van diepe, helende ontspanning. Je lichaam lijkt te slapen, terwijl je geest volledig bewust blijft van je innerlijke wereld. De voordelen zijn eindeloos: verbetering van slaap, verminderen gevoelens van angst en stress, verbeteren van de concentratie, loslaten van patronen en overtuigingen.

Er wordt ook wel gezegd dat 1 uur Yoga Nidra gelijk staat aan 4 uur slaap... Klinkt heerlijk, toch?

Op donderdag avond is de wekelijkse Yin & Nidra les. Hou de Specials in de gaten voor de langere Yoga Nidra sessies.

Intensiteit: * (liggend, zonder houdingen uit te voeren)

* Bij uitbreiding van de lessen komen de yoga stijlen die nu niet op de agenda staan ook op het rooster. Hou de site en social media in de gaten om de ontwikkelingen te volgen. Schrijf je in om als eerste op de hoogte te zijn van alle nieuwtjes!
In de online yoga bibliotheek zijn alle yoga stijlen te volgen! Benieuwd naar een les van yogadocente Lenneke? Bekijk de video met uitleg van de Zonnegroet of volg de gratis online Yin/Yang les

bottom of page