AANBOD

Er zijn veel verschillende vormen van yoga. Van heel rustig en meditatief tot actief en inspannend. Ontspanning en meditatie is een belangrijk onderdeel waar in elke les ruimte voor wordt gemaakt, op een ‘down to earth’ manier. Yoga Metta biedt onderstaande yogavormen aan (lees verder voor de omschrijving van de les stijlen):

 

 

Lijn schaal yogastijlen.PNG

Ga naar de agenda voor het actuele rooster.

In de online yoga bibliotheek zijn alle yoga stijlen te volgen! Benieuwd naar een les van yogadocente Lenneke?

Bekijk de video met uitleg van de Zonnegroet en/of volg de gratis online Yin/Yang les

POWER YOGA

Power yoga is een dynamische, energieke yogavorm gebaseerd op Ashtanga yoga, waarbij de nadruk ligt op de houdingen. Het is een fysiek uitdagende les met als doel het verbeteren van (spier)kracht, flexibiliteit en focus. Er wordt gewerkt met als basis Zonnegroeten A en B en een wisselende serie van krachtige houdingen. Er komen zowel statische houdingen aan bod als  houdingen die elkaar middels soepele overgangen opvolgen. De kracht van deze variatie is dat de spieren telkens op een andere manier gebruikt worden. Alle houdingen worden uitgevoerd op het ritme van de ademhaling.

Intensiteit: ****/*****

Fun at Yoga
Dames in yogales

VINYASA (FLOW) YOGA *

Vinyasa yoga is als yogastijl sterk geïnspireerd op Ashtanga en Power Yoga. Het is een dynamische yoga vorm met een vloeiende aaneenschakeling van houdingen die op het ademritme worden uitgevoerd. De bewegingen vloeien soepel in elkaar over, daarom wordt het ook wel ‘flow’ yoga genoemd. De variaties zijn eindeloos, dat maakt het een afwisselende les! 
Intensiteit: ***

YIN YOGA

Onze Westerse manier van leven is meestal gericht op actie, prestatie en doelgerichtheid. We nemen vaak niet de tijd om stil te staan en rust te nemen. Terwijl beide kanten nodig zijn om in balans te komen en te blijven.
Yin yoga is een relatief rustige vorm van yoga waarbij de houdingen gedurende langere tijd worden aangehouden. Op deze manier worden de diepere lagen van het lichaam (bindweefsel, gewrichten, aanhechtingen) bereikt. Het doel is de energiebanen in deze weefsels te stimuleren, de bloedstroom te bevorderen en meer flexibiliteit te creëren. In deze les kun je de tijd nemen om je grenzen te verkennen en te ‘luisteren’ naar je lichaam.
Bij Yin yoga maken we veel gebruik van 'props'. Dit zijn hulpmiddelen zoals bolsters, kussens, blokken en dekens die het lichaam ondersteunen, de stretch en/of compressie kunnen vergroten of verminderen en om ontspannen de houding te kunnen uitvoeren.
Intensiteit: */**

Yoga with Props
yoga Pose

YIN/YANG YOGA 

Bij deze yogastijl combineren we inspanning (actieve Yang yogahoudingen) en ontspanning (Yin yogahoudingen). Middels de energieke, dynamische Yang houdingen wordt gewerkt aan kracht, flexibiliteit en focus. De kalmerende Yin houdingen die een aantal minuten worden aangehouden zorgen voor ontspanning en het versoepelen van de diepere bindweefsels in het lichaam. Een fijne balans tussen Yin en Yang!
Intensiteit: **/***

* Bij uitbreiding van de lessen komen de yoga stijlen die nu niet op de agenda staan ook op het rooster. Hou de site en social media in de gaten om de ontwikkelingen te volgen.
In de online yoga bibliotheek zijn alle yoga stijlen te volgen! Benieuwd naar een les van yogadocente Lenneke? Bekijk de video met uitleg van de Zonnegroet of volg de gratis online Yin/Yang les