top of page

Werkwijze

We starten onze samenwerking met een intakegesprek. Hierin leer ik jou beter kennen, je persoonlijke achtergrond, de klachten die je hebt en - het belangrijkste - wat je zou willen bereiken met het traject. We besluiten tijdens dit gesprek samen wat de best passende aanpak is. Ook stellen we samen doelen op, zodat we goed kunnen volgen of de sessies helpend zijn voor jou.

Mocht tijdens de intake of traject blijken dat ik jou niet de hulp kan bieden die jij nodig hebt, zullen we dat bespreken en zal ik een passend advies geven.

Als je wilt kunnen we voorafgaand aan een intake kosteloos een telefonisch (beeldbel)gesprek plannen (10-15 min) om kort te bespreken of er een klik is en of jouw vraag aansluit bij mijn aanbod.

De therapie zal bestaan uit gespreksvoering en lichaamsgerichte oefeningen, aansluitend bij jouw wensen en behoeften. Mijn werkstijl is gebaseerd op diverse psychologische stromingen en invalshoeken. Ik ben geschoold in onder andere Cognitieve gedragstherapie, EMDR, ACT en Oplossingsgerichte therapie (lees hier de toelichting op de therapievormen). Ik ervaar mindfulness en (zelf-)compassie als krachtige handvatten om meer rust te vinden. Deze aspecten zullen dan ook, als dat passend is bij jou, in de gesprekken terugkomen. Ik maak graag gebruik van lichaamsgerichte oefeningen zoals ademhalings- en ontspanningsoefeningen, visualisaties, etc. Wat het belangrijkste is, is een werkwijze te vinden wat jou concrete handvatten geeft waar je zelf verder mee kunt. Je eigen verantwoordelijkheid staat daarbij centraal.

Een wandelsessie behoort ook tot de mogelijkheden. Het is wetenschappelijk bewezen dat bewegen, zeker in de natuur, gezond is voor lichaam en geest. Al wandelend in de natuur een therapiesessie, een ideale combinatie! Locatie wandelsessies: De Uithof te Den Haag.

Het is tevens mogelijk om de sessies online (via beeldbellen) te doen.

Yoga Metta zw Web 21.jpg
bottom of page