top of page

Therapie

Welkom bij therapiepraktijk Metta voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar. 

Het kan iedereen overkomen dat je vastloopt in het leven. Zo kunnen omstandigheden, een nieuwe levensfase, oude patronen, valkuilen of verwachtingen maken dat je het gevoel hebt grip te verliezen op jezelf of je leven. Met een onafhankelijk persoon onderzoeken wat er speelt kan je inzichten en handvatten geven waar je zelf weer verder mee kunt.

Ik werk vraaggericht vanuit verschillende psychologische invalshoeken waaronder Cognitieve gedragstherapie, EMDR, Oplossingsgerichte therapie en ACT. Mijn passie is yoga, mindfulness en zelf-compassie. Vaak zijn we ons niet bewust van de signalen die het lichaam geeft. Ik help je graag om het denken en voelen met elkaar te verbinden. De verschillende invalshoeken vullen elkaar aan en geeft een mooi kader waar vanuit we (indien nodig) de oorzaak kunnen onderzoeken waardoor er in het hier en nu onrust of spanning is, maar ook om dit de ruimte te leren geven en te leren om jezelf op zo’n moment liefdevol te benaderen. Uiteraard word de werkwijze afgestemd op jouw behoeften.

De Boeddhistische term Metta, wat vrij vertaald ‘liefdevolle vriendelijkheid’ betekent, sluit aan bij mijn visie en is wat ik hoop over te dragen in mijn sessies.

“Liefde en compassie zijn een noodzaak, geen luxe. Zonder kan de mensheid niet overleven”

- Dalai Lama

Review

"Soms loop je even vast in het leven. En dan is het fijn en helpend als iemand met een professionele kijk even met je mee kan wandelen. 

Toen dit gebeurde wilde ik het anders aanpakken. Ik vertelde m'n huisarts dat ik niet weer een nummertje wilde zijn bij een grote instantie. Het allermooiste zou iemand zijn met kennis van de professionele GGZ, maar die hierbij veel meer vanuit gevoel werkt. Zo kwam ik bij Lenneke terecht. Een warme, bijzondere therapeute met een hele fijne en persoonlijke aanpak. 

Ik heb mezelf hierdoor vlot weer terug kunnen vinden en ben ontzettend dankbaar dat zij me op zo'n bijzondere manier hierbij heeft kunnen helpen."

Sabrina (39)

bottom of page