top of page

Therapie

Welkom bij therapiepraktijk Metta voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar. 

Het kan iedereen overkomen dat je vastloopt in het leven. Zo kunnen omstandigheden, een nieuwe levensfase, oude patronen, valkuilen of verwachtingen maken dat je het gevoel hebt grip te verliezen op jezelf of je leven. Met een onafhankelijk persoon onderzoeken wat er speelt kan je inzichten en handvatten geven waar je vervolgens zelf weer verder mee kunt. 

Als GZ-psycholoog ben ik breed opgeleid. Ik werk vraaggericht vanuit verschillende psychologische invalshoeken waaronder Cognitieve gedragstherapie, EMDR, Oplossingsgerichte therapie en ACT. Daarnaast ben ik Yin/Yang yoga teacher. Mijn passie (of misschien kun je het ook wel geloof noemen?) is yoga (nidra), mindfulness en zelf-compassie. Ik maak verbinding tussen wetenschap en spiritualiteit.

Het samenbrengen van elementen uit zowel de Westerse psychologie als de Oosterse visie op gezondheid maakt het kader waar vanuit we werken holistisch. De sessie bestaat uit een combinatie van psychologische tools, mindfulness, yoga(filosofie), lichaams- en ademwerk. Vaak zijn we ons niet bewust van de signalen die het lichaam geeft. Ik help je graag om het denken en voelen met elkaar te verbinden. 

De Boeddhistische term Metta, wat vrij vertaald ‘liefdevolle aandacht & vriendelijkheid’ betekent, sluit aan bij mijn visie en is wat ik hoop over te dragen in mijn sessies.

“Liefde en compassie zijn een noodzaak, geen luxe. Zonder kan de mensheid niet overleven”

- Dalai Lama

Review

"Lieve Lenneke! Wat heb ik veel aan jou gehad! Jij leerde mij rust in het lichaam brengen. Beter naar mezelf te luisteren en vooral, te laten zien dat ik gewoon oke ben zoals ik ben. Niks is gek voor jou, alles kan besproken worden. Jij hielp mij door deze donkere tijd heen. En kijk waar ik nu sta. Sterker dan ooit!  Onwijs bedankt! "

Saskia (32)

bottom of page